Friday 4 June 2010

Green fields

Κανοντας σήμερα ποδηλατο απο την Λειψια μέχρι το Bad Frankenhausen είχα την ευκαιρια να διαπιστωσω διαφορα πράγματα...

Μια και το θεμα των ημερών είναι ο καιρός, αρχίζω απο αυτο. Λαμπρή λιακάδα και ιδανικες θερμοκρασιες! Η χαρα του ποδηλάτη! Είχε λιγο παραπάνω αεράκι, αλλα μην τα θέλουμε κι ολα δικα μας! Βγήκαν το κοντομανικα!

Βλέποντας την απέραντη πράσινη έκταση, τα λιβάδια με τις καλλιέργειες και τα χαμηλά λοφακια της περιοχής, για κάποιο παράξενο λογο πήγε το μυαλο μου στο Μεσαιωνα και στις ορδές των διαφορων στρατώνα που κατέβαιναν απο τα βόρεια. Με τέτοια επίπεδη διαμόρφωση εδάφους ηταν εύκολο να μετακινούνται κατα χιλιάδες! Και προφανώς λόγω της ίδιας διαμόρφωσης εδάφους ήξεραν να δίνουν μάχες μονο παρατεταγμενοι σε φαλαγγες προσωπο με προσωπο! Θυμηθείτε το Braveheart κι άλλες παρόμοιες ταινίες και θα καταλάβετε τι εννοώ. Τέτοια απεραντοσυνη πρασίνου λειβαδιου δεν εχω ξαναδεί! Ευτυχώς δεν ηταν μονότονη η διαδρομη. Είχε και βουνά και πολλα γραφικά χωριά.

Οπως και η χθεσινή, είχε πολλα διαδοχικά λοφακια (αναβασεις του 10λεπτου) που διατηρούσαν τον αναβατη σε φορμα! Ο,τι έπρεπε για διαλλειματικη προπόνηση!




Sent via BlackBerry Smartphone

No comments:

Post a Comment